X
X

Oyunuculu Tanıtım Video

Anasayfa Oyunuculu Tanıtım Video



Oyunuculu Tanıtım Video

Bu günlerde, en iyi fotoğraflar ve gifler bile video ile gösteriliyor ve yapılan araştırmalara göre insanlar videoların olduğu sitelerde daha fazla zaman geçiriyor. O zaman firmalar için bir yerden başlamak gerektiğinde en kullanışlı yöntemlerden biri tanıtım videosu ile kendisini anlatmak olur.

Bir tanıtım videosu adından da anlaşılacağı üzere, izleyiciye ürününüz / hizmetiniz ve işiniz hakkında bilmesi gereken her şeyi anlatırken, markanız ve içeriğinizin geri kalanını da belirten kısa ve doğrudan, tanıtım yapan videodur.

Tanıtım videosunu web sitenizin özellikle ana sayfasına eklemeniz, ziyaretçilerinizin dikkatini çekmenin etkili bir yolu olabilir. Sonuçta, bu size bir hikaye anlatmanız ve projelerinizi hayata geçirirken dönüşümleri de artırmanıza olanak tanır.

Peki, bu tanıtım filmi hazırlık süreci nasıl olmalı?

Ajans Tarafından Tanıtım Videosunun Yapım Aşaması;

Firmalar, hazırlatmak istedikleri tanıtım filmlerini şirket içi personellerine izlettirmek ya da sosyal medya ve televizyonlarda yayınlamak üzere kullanırlar. Bu amaçla da medya üretimi sektöründe faaliyet gösteren reklam ajansları veya yapım şirketleri ile iş ortaklığı yaparlar.

Firmadan yapım şirketine gelen tanıtım filmi hazırlama talebi için öncelikli yapılması gereken, iyi bir brief (ön bilgi) ile birlikte projenin detayını anlatmak olacaktır. Brief önemlidir çünkü tanıtım filminde içeriğin oluşturulması için ajansın firmayı ve sektörünü tanıması, beklentilerini öğrenmesi gerekir. Alınan brief doğrultusunda, hizmete / ürüne / markaya yönelik tanıtım filmi senaryosu hazırlanır ve senaryo doğrultusunda varsa cast ve çekim için mekanlar ve planlar belirlenir. Buraya kadar yapım şirketi masa başında planlamayı hazırlar. Daha sonra arazi çalışması dediğimiz çekim sürecinde çekim ekibi gerekli ekipmanlar ile mekan ve plan çekimlerini yapar.

Çekim şekli işin bütçesine göre değişiklik gösterecektir. Bütçe doğrultusunda belki drone çekimi, belki de şaryolar ve diğer çekim ekipmanları kullanılır. Çekimler tahminen projenin uzunluğu ve bütçesiyle orantılı olarak 1-7 iş günü arasında sürer ve çekimler bittikten sonra işin post prodüksiyon kısmı başlar. Yani iş masa başında başlayıp yine masa başında bitirilecektir.

Montaj ve kurgu aşamasında tanıtım filmi metni varsa seçilen seslendirme sanatçısı tarafından seslendirilmesi yapılarak, uygun müzikle birlikte montajı yapılır. Eğer tanıtım filmi içinde after effect tasarımları, logo tasarımları, altyazılar ve animasyonlar varsa bunlar montaj sırasında uygulanır.

Tanıtım filminin son aşaması ise, müşteri onayıdır. Onaya sunulan proje için herhangi bir revize talebi olmazsa artık firmaların istediği mecrada kullanabileceği tanıtım filmi hazır olmuş demektir.

Peki, bu tanıtım film içeriği nasıl olmalı? Size rehberlik edecek ve hedef kitlenizle bağlantı kuracak örnek bir tanıtım videosu oluşturmanız için birkaç ipucundan bahsetmek isteriz;

1. Bir amacınızın / nedeninizin olduğundan emin olun.

Yani sadece bir videoya sahip olmak için video oluşturmamalısınız. İletişim kurarken izleyiciye hangi mesajı vermeye çalışacaksınız? Videonuz nasıl bir etki bırakmalı? gibi sorulara cevap verebilmeniz gerekir.

Videonuzun amacı şunları içerebilir:

  • Çalışma ekibinin yeteneklerini gösterebilir.
  • Hedef kitlenize şirketinizi tanıtarak, ne yaptığınızı açıklayabilir.
  • Ürünlerinizin özelliklerini vurgulayıp, nasıl çalıştığını gösterebilir.
  • Ürününüzün nasıl oluşturulduğundan bahsedebilir.

2. Kısa tutun ve konuya dikkat edin.

The Next Web’e göre, izleyicileriniz videonuzu iki şeye göre izleyip izlemeyeceğinizi belirleyecek; minik resminiz ve videoların uzunluğu. Bu nedenle tanıtım videonuzun etkisini en üst düzeye çıkarmak için kısa tuttuğunuzdan emin olun, 2-3 dakika uzunluk iyi olacaktır. Ancak üç dakikadan uzun olması gerekiyorsa, en önemli bilgileri videonun başında vermenizi tavsiye ederiz.

3. Markanıza kişilik katın.

Tanıtım videoları, markanızı insanlaştırmanın, kişiliğinizi göstermenin ve şirketteki çalışma ortamının gerçekte nasıl olduğunu paylaşmanın harika bir yoludur. Kişiliğinizi vurgularken; çalışan ekibin samimi videolarını veya ofisinizin iç mekanlarını gösterebilirsiniz. Önemli olan doğal olmanız. Bu izleyiciler için soğuk görünen şirket yüzünün aslında ulaşılabilir olduğunu anlamalarını sağlar ve şirketle bağlantı kurmasını kolaylaştırır.

4. Kaliteyi düşürmeyin.

Unutmayın ki insanlara markanızı profesyonel web sitenizde tanıtıyorsunuz. Yüksek kaliteli bir video ürettiğinizden emin olmalısınız. O sebeple tanıtım videolarınızı kendi başınıza çekmek yerine profesyonel bir destek alarak ajanslarla ortak çalışmanız çok daha etkin olacaktır.

Brightcove’e göre, “Tüketicilerin %62’sinin kalitesiz bir video yayınlayan bir marka hakkında olumsuz algılarının olması daha muhtemel”. Yani sitenizdeki düşük kalite, ürün veya hizmetiniz için de düşük kalitenin temsilcisi olabilir.

5. Otomatik oynatmayı kapatın.

İnsanlar size istemediğiniz şeyleri yaptırmaya çalıştıklarında ne kadar sinir bozucu olduklarını düşünmez misiniz? Aynı durum otomatik oynatmalı tanıtım videonuz için de geçerli olabilir. O sebeple izleyicilerinizi videonuzu izlemeye zorlamayın.

Günümüzde insanlar aynı anda birçok işle uğraşmaya alıştığından, birkaç sekmenin açık olması durumunda, bir videonun oynatılmaya başlamasıyla çıkan video sesinin nereden geldiğini bilmeden sekmeler arasında onu bulmaya çalışmak gerçekten de can sıkıcıdır. Hele ki sessiz olunması gereken bir ortamdaysanız! O sebeple önce ziyaretçilerinize sayfanın içeriğine göz atma fırsatı verin. Eğer firmanızın ürünüyle ilgileniyorlarsa, sitede dolaşma ve oynatma düğmesine basma olasılıkları daha yüksek olacaktır.




ABONE OL

Ürün ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşın.

Telefon
WhatsApp
Instagram