X
X

WhatsApp'ın Son Sürümü, Xiaomi ve OnePlus Telefonların Bataryalarını Sömürüyor

Anasayfa Haberiniz Olsun. WhatsApp'ın Son Sürümü, Xiaomi ve OnePlus Tele...



WhatsApp'ın Android için sunulan son sürümü, batarya sorunlarıyla birlikte geldi. Özellikle OnePlus ve Xiaomi sahipleri, WhatsApp'ın son sürümünün aşırı derecede güç tükettiğini söylüyorlar.
 

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, hem Android hem de iOS kullanıcıları için vazgeçilmez bir yere sahip. Hal böyle olunca da geliştirici ekip çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor ve uygulamayı bir adım daha öne taşıyabilmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Ancak WhatsApp'ın son sürümü, bazı Android kullanıcılarını canından bezdirmek üzere.

WhatsApp geliştiricileri, kısa bir süre önce "2.19.308" kodlu yeni bir sürüm yayınladılar. Bu sürümle birlikte kullanıcılar WhatsApp'ın yeni özelliklerini deneyimleme imkanı buldular. Ancak özellikle Xiaomi ve OnePlus marka telefon kullanan tüketiciler, WhatsApp'ın son sürümünden ciddi anlamda şikayetçiler. Hatta bu durum, resmi Xiaomi ve OnePlus forumlarına da taşınmış durumda.

WhatsApp

OnePlus ve Xiaomi kullanıcılarının iddialarına göre WhatsApp, son sürüm güncellemesinin ardından çok ciddi batarya tüketmeye başladı. Sorunun neden kaynaklandığı şu an için bilinmiyor, WhatsApp geliştiricileri bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadılar. Ancak Android 9 veya Android 10 işletim sistemini kullanan OnePlus ve Xiaomi sahipleri, bu durumun mümkün olan en kısa süre içerisinde düzeltilmesini istiyorlar.

WhatsApp'ın son sürümündeki yüksek batarya kullanımı, telefonun modeline ve bataryanın sağlığına göre değişiklik gösteriyor. Bazı kullanıcılar, WhatsApp'ın son sürümünün bataryalarının yüzde 40'ını tükettiğini söylerken, bazı kullanıcılar ise 2 saatlik WhatsApp kullanımının, pilin yüzde 25'ini boşalttığını söylüyorlar. Üstelik kullanıcılar, uygulamanın arka planda çalışmasını durdursalar bile sorun çözülmüyor.Eğer sizler de son dönemlerde batarya sorunları yaşıyorsanız, sorun WhatsApp'tan kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca cihazınız OnePlus veya Xiaomi dışında bir marka olsa da WhatsApp'ın son sürümü, beklenmedik batarya tüketimine neden oluyor olabilir. Eğer böyle bir şüpheniz varsa telefonunuzun "Ayarlar" bölümüne giderek WhatsApp'ın ne kadar güç tükettiğini görüntüleyebilirsiniz.




ABONE OL

Ürün ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşın.

Telefon
WhatsApp
Instagram