X
X

Sosyal Medya Yönetimindeki En Önemli Faktörler

Anasayfa Haberiniz Olsun. Sosyal Medya Yönetimindeki En Önemli Faktörler...



Sosyal Medya Yönetimindeki En Önemli Faktörler

Hikaye/Story Özelliğini Kullanın!

Snapchat’le başlayan kaybolan içerikler olan story özelliği sonradan Instagram’ın da desteğini getirmesiyle beraber oldukça popülerleşti ve şimdi WhatsApp’ın da getirdiği destekle ve Youtube’a da bu özelliğin gelmesiyle en popüler zamanında. Sosyal medya kullanıcılarının yeni trendi olan story’ler sadece bir süre görüntülenebilir olduğu için kullanıcılar arasında popüler. Artık insanlar paylaşılan içeriklerle bir kez daha karşılaşmak istemiyor ve bazı paylaşılan içeriklerin defalarca kontrol edilebilir olması kullanıcıları biraz rahatsız ediyor. Bu yüzden her platformda oldukça popüler olan bu hikaye özelliğini siz de kendi sosyal medya hesaplarınızda aktif olarak kullanabilir veya story reklamları verebilirsiniz. Dönüşümlerinizi oldukça yükseltebilecek bu özellik bu aralar oldukça popüler.

Aktif Olmayı Unutmayın!

Sosyal medyada kullanıcılar takip ettiği sayfaları artık özenle seçiyor. Bir süre paylaşım yapmayan bir hesabı takipten kolayca çıkabiliyor. Takipçi kaybetmemek için aktif olmak oldukça önemli. Haftada en az 3 paylaşım, takipçilerinize aktif olduğunuzu göstermek için yeterlidir. Ayrıca sabah 10 suları sosyal medya hesaplarının en çok kontrol edildiği saatler olarak bilinmekte. Bu saatlerde yapacağınız paylaşımların etkileşiminin daha yüksek olacağını unutmayın!

Güncel olun!

Modası geçmiş konular hakkında paylaşım yapmanız o konuya hala önem verdiğinizi değil, demode olduğunuzu düşündürecektir. Aylar önce bitmiş Dünya Kupası hakkında yaptığınız bir paylaşım bugün aynı etkiyi göstermeyebilir. Bugün trend olan konularda üreteceğiniz özgün içerikler daha çok paylaşılır ve daha çok takipçi kazanmanızı sağlar.

Etkileşime Girmekten Kaçınmayın!

Sosyal medyada birçok kullanıcı takip ettiği kişilerle veya sayfalarla iletişime geçmeye çalışıyor. Gerek yaptığı yorumlarla, gerek gönderdiği özel mesajlarla… Siz de takipçilerinize bir kulak verirseniz, onları dinlediğinizi ve önemsediğinizi gösterirseniz sayfanıza olan bağlılıkları artacak ve paylaştıklarınız daha çok kişiye daha etkili şekilde ulaşacaktır. Bunu tüm takipçilerinize tek tek cevap vermek yerine takipçilerinizin yorumlarını okuduğunuz bir video çekerek veya takipçilerinizden gelenleri paylaşarak da yapabilirsiniz. Bu etkileşim dönüşümlerinizi katlayarak artıracaktır.

Yeni Trendlere Ayak Uydurun!

Sosyal medyada bir akımın popüler olması da eski modaya dönmesi de oldukça hızlı gerçekleşiyor.  Sosyal medya trendlerini takip etmek ve yeni trendlere uygun paylaşımlar yapmak daha fazla takipçi kazanmanıza ve daha çok kişiye ulaşmanızı sağlayabilir. Yeni trendlerden haberdar olmak için takipçilerinizin paylaştıklarını ve takip ettiği sayfaları her zaman izlemeniz gerekebilir.

Hangi Sosyal Medya Platformunun Size Daha Uygun Olduğunu Bilin

Her sosyal medya platformununda aynı içerikler paylaşılamıyor. Örneğin Instagram’da 1 dakikadan daha uzun video paylaşamazken, Facebook ve LinkedIn uzun videolar paylaşmayı destekler. Ayrıca hitap ettiğiniz hedef kitlenin hangi sosyal medya platformunu çoğunlukla kullandığını bilmelisiniz. Eğer hitap ettiğiniz kitle iş dünyasında aktif insanlarsa Instagram yerine LinkedIn daha doğru bir tercih olacaktır. Doğru sosyal medya platformunda paylaşım yapmazsanız hitap ettiğiniz hedef kitleye ulaşamayabilirsiniz.

Bir İçerik Havuzu ve İçerik Planı Oluşturun

Paylaşacağınız içerikleri önceden hazırlayıp bir içerik planı dahilinde paylaşmanız sizi zamansızlıktan ve plansızlıktan kurtarır. Aynı gün içinde onlarca paylaşım yapmak da uzun aralıklarla seyrek paylaşımlar yapmak da takipçi kaybetmenize sebep olabilir. Ayrıca gecenin geç saatlerinde yaptığınız paylaşımlar da birçok takipçiniz tarafından görülmeyebilir. Bir içerik havuzu ve içerik planı sizi bu gibi sorunlardan kurtarabilir.

Araçları Kullanın!

Sosyal medya için görsel içerik üretmenize yardımcı olabilecek Canva, Spark Post gibi araçlar daha hızlı içerik üretmenize yardımcı olabilir. Ayrıca görsel çeşitliliği ve özgün tasarımlar yapmanıza olanak sağlayan editör özelliğiyle göze hoş, özgün içerikleri çabucak paylaşabilirsiniz. Ayrıca Hootsuite, Buffer, Everypost gibi paylaşım araçlarıyla içeriklerinizi zamanlayabilir ve istediğiniz zamanda otomatik olarak paylaşılmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle sosyal medyaya zaman ayıramayacağınız zamanlarda da hesaplarınız aktif kalmış olur.




ABONE OL

Ürün ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşın.

Telefon
WhatsApp
Instagram