X
X

Sosyal Medya Fenomeni Olmak İçin Gerekli Yaptırımlar

Anasayfa Haberiniz Olsun. Sosyal Medya Fenomeni Olmak İçin Gerekli Yaptı...



Sosyal Medya Fenomeni Olmak İçin Gerekli Yaptırımlar

Sosyal medya hesaplarını kullanmak iyi hoş da fenomenleşmek için biraz çaba sarf etmek gerek. Tek paylaşımla fenomen olmak ihtimaller dahilinde olsa da biraz düşük olduğunu hepimiz biliyoruz. Onun için adım adım fenomen olmak için ipuçlarını vermeye başlayalım!

10 adımda sosyal medya fenomeni olun!

1 - İŞİN HİLESİNE KAÇMAYIN!

Dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi de, işin hilesinden hurdasından olabildiğince uzak durmanız. Çünkü eğer nitelik peşinde koşuyorsak, niceliğin asla bir anda gelmeyeceğini bilmemiz gerekiyor.

2 - ORİJİNAL İÇERİK DOĞRU FORMAT

Hangisini daha iyi yapabilirsin? Kamera karşısında iyi olduğuna inanıyorsan özellikle YouTube ve Instagram’da etkili olabilirsin. Şayet kelimelerle dans edebiliyorsan o zaman yazıyla öne çık. Bununla birlikte içeriklerin oradan buradan toplama değil, senin üretimin olmalı. Orijinal içerik her zaman değerlidir.

3 - KONULARINIZ TUTARLI OLSUN

İyi bildiğiniz ve kendinizi geliştirebileceğiniz alanlar seçmelisiniz. Fakat bunlar tutarlı ve birbirine yakın olmalı. Örneğin evcil hayvanlara ilginiz varsa ve deneyimliyseniz bu konuda faydalı içerikler üreterek hem insanların hem de markaların ilgisini çekersiniz.

4 - PLANLI VE DÜZENLİ DAVRANIN

Kendi periyodunuzu belirleyip ona göre düzenli içerik paylaşın. Fakat paylaşımlarınızın kalitesinden de ödün vermeyin. Çok sık içerikle takipçinizi boğmayın, nadir içerikle de kendinizi unutturmayın. Video ve yazılı içeriğe göre bu değişir. Karma da yapabilirsiniz.

5 - TAKİPÇİ SATIN ALMAYIN

Çok takip ediliyor görünmek istiyorsanız biraz para harcayarak yüz binlerce takipçi satın alabilirsiniz ama emin olun bu hiçbir işinize yaramayacak. Markalar ve ajanslar takip sayısına değil, etkileşime bakar. İnsanların sizi severek ve isteyerek takip etmesi çok önemli.

6 - MARKALARLA TEMAS KURUN

Bebeklerle ilgili içerik üretiyor ve geniş bir kitleye ulaşıyorsanız, onların sizi bulmasını beklemeden bebekler için ürün satan markalar ve onların reklam ajanslarıyla temasa geçebilirsiniz. Kendinizi, içeriklerinizi ve takipçi kitlenizi anlatarak proje teklifi sunabilirsiniz.

7 - DIŞARI ÇIKIN, SOSYAL OLUN

Sosyal medyada karakterinizin pozitif algılanması için bilgisayar başında üretilen içeriklerin yanı sıra farklı mekanlarla ve insanlarla etkileşim içinde içeriklere yer verin. Dışarı çıkın, konunuza uygun biçimde farklı insanlar ve mekanlar üzerinden içerik üretin.

8 - BLOG VEYA SİTEYE BAĞLAYIN

Paylaştığınız içeriklerin devamına yönlendirmek ve tüm geçmiş paylaşımlarınızı tek bir yerde toplamak için web sitesi kurabilirsiniz. Ücretsiz blog platformları işinizi görebilir. Fakat benim tavsiyem seçtiğiniz adresten yayın yapacağınız bir web sitesi kurmanız olacaktır.

9 - İÇERİKLERDE EĞLENCELİ OLUN

Konu ne olursa olsun insanlar eğlenceli, enerjik ve farklı içeriklerden hoşlanır. Paylaşımlarınız sıkıcılıktan uzak olmalı. Paylaşacağınız video veya fotoğrafın etkisini cümlelerinizle artırabilirsiniz. Unutmayın, insanlar sizi eğlenceli olduğunuz zaman daha çok sevecek.

168 DAKİKA

Ülkemizde sosyal medya kullanıcıları günde ortalama 2 saat 48 dakika sosyal medyada...

10 - DİL BİLGİSİNE DİKKAT EDİN

Profesyonel ve ciddi bir görünüm için Türkçe dil bilgisi kurallarına dikkat etmelisiniz. Bununla birlikte yasalara uygun, ahlaki ve toplumsal değerlerle çatışmayan biçimde içerikler üretirseniz işbirliği yapılabilir bir influencer olursunuz. Yüz binlerce takipçisi olan fakat argo içerik üreten bir profilin markalardan para kazanması çok zordur.

 




ABONE OL

Ürün ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşın.

Telefon
WhatsApp
Instagram