X
X

Düğün Hikayesi

Anasayfa Düğün Hikayesi



Evet her şeyin ilk defa yapılacağı an. Eğer bir düğün videosu hazırlamaya karar verdiyseniz o düğünde işin gerektirdiği bütün “ilk”leri yaşamaya hazır olun. Gelinin duvağının kalkması, ilk öpücük, ilk dans, pasta kesimi. Bütün bu anlar için kamerayı nereye konumlamak gerekiyor? Çekeceğiniz her kare için ışık kullanmanız gerekli mi? Ses meselesi nasıl olacak? Gelin “Evet” dediğinde o anı hem ses hem görüntü olarak en doğru yerden nasıl kaydetmeli? Sizin için gerekli ekipmanları, çekim önceliklerini, ve gittiğiniz etkinlikte müşterinin beklentileri doğrultusunda doğru çekim tekniklerini anlatan bir rehber hazırladık.

Aklınızda Bulunsun

Her törenin eşsiz, her mekanın birbirinden farklı olduğunu unutmayın. Ayrıca belki de en önemlisi, çalgıcısından pastacısına her düğün organizasyonu birbirinden farklı yüzlerce insan, yani yüzlerce özel istek, son dakika ricaları demek. Geleceğin düğün videocularına en güzel tavsiye insan davranışları uzmanı Dennis Waitley’den geliyor: "En iyisini ümit et, en kötüsüne karşı plan yap ve sürprizlere hazırlıklı ol!"

Yapacağınız videoya parayı veren kişilerin sizden beklentileri olacak. Onlarla masaya oturduğunuzda farklı paketler sunabilir, istekleri konusunda esnek davranabilirsiniz. Tabii ki, çoğu düğün olay akışı, süre, malzeme ve personel anlamında birbirine benzer. Düğün yemekliyse yemek anının çekilmesine aile nasıl bakıyor? Çekimi bütün töreni kapsayacak şekilde mi, yoksa pasta kesimi, ilk dans gibi anlardan oluşan kısa bir özet şeklinde mi istiyorlar?

Ekipman ve ekibi hazırlarken düğünün süresi ve çekilecek mekan sayısı düşünülmesi gereken faktörlerdir. Eğer kısıtlı bir bütçeyle çalışacaksanız, bu seçimlerinizi etkileyecektir. Müşterinize işinizin temiz çıkması için zaruri olan bütçeyi ve tam olarak hangi kalitede, ne çekeceğinizi paylaşın. Her şey net olsun ki, sonradan büyük görüş ayrılıkları ortaya çıkmasın. Bütün detaylar ve önemli konular masaya yatırıldıktan sonra kafanız rahat bir şekilde çekim yapabilirsiniz.

Düğün çekimini tek başınıza yapabilirsiniz ama bir asistan yardımıyla çok daha fark yaratan bir iş ortaya çıkabilir. Gerektiğinde ikinci kameraya geçebilir, bataryaları doldurabilir, ses kontrolü yapabilir ve ön görülmemiş bir sorun ortaya çıktığında sizin yerinize sorunu çözebilir. Ayrıca eğer çekim mekanı değişirse, zorlayıcı bir alandaysa veya kabalık beklediğinizden çok daha fazlaysa daha büyük bir ekip, belki 3-4 kameralı bir setup kurmanız gerekebilir. Görüntü aktarım, yedekleme ve çekilen görüntüleri sıralama işi için birini daha bulundurmanız gerekebilir. Sorumluluk sahibi ve iyi eğitimli bir ekiple çalışmak sizin rahatlıkla sadece çektiğiniz görüntüyle ilgilenmenizi kolaylaştırır. Tabii çektiğiniz görüntülerin en az bir farklı açıdan daha çekildiğini bilmek de sizi rahatlatacaktır.

Ekipman Listesi

Doğru ekiple birlikte doğru işi yapabilmek adına yine doğru ekipmanları tercih etmeniz gerek. İdeal bir rakam olmasa da, benzer özelliklere sahip en az iki kamera ve sağlam, taşıması kolay tripodlarla çalışmanız önerilir. Bütçeyi ve ekibi biraz daha genişletme imkanınız varsa ortalama bir handycami de çekim ekipmanlarına ekleyebilirsiniz. Sürecin sonunda elde ettiğiniz görüntüleri tek bir videoda birleştireceğiniz için görüntülerin hepsinin benzer formatta ve kalitede olması çok önemli.

Profesyonel Bağlantılarda Bulunun

Kendi ekibinize ek olarak, düğünde çalışan diğer kişilerle de irtibat halinde olmanız, bazen çekiminizi onlara göre planlamanız gerekecek. Düğünde müziği yapacak kişiyle de önden görüşmeye çalışın. Gelin ve damadın geliş anı, pasta kesimi gibi anları kaçırmak istemiyorsanız o anın müziğini çalacak kişiyle irtibat kurun. O size söyleyecektir.

Titiz Olun

Misafirler gelmeden saatler önce bile yapılacak bir sürü şey var. Çelenkleri ya da masaya konan çiçekleri görüntülemek için bir kamerayı hazırda bulundurun. Mekanda estetik bulduğunuz tüm detayları misafirler gelmeden çekerek zaman kazanabilirsiniz. Gelin ev damadın hazırlık aşamaları için iki tarafta da birer kamera yeterli.

Olabildiğince detay çekmeye çalışın. Saç ve makyaj aşamalarını, gelin ve damadın hazırlık aşamalarındaki mutlu anlarını yakalamaya çalışın. Kurdukları ilişkiler, heyecanları, gerilimleri videonun dramatik bir yapı kazanmasına yardımcı olacaktır. Bu mekanlarda sadece atmosfer sesine ihtiyacınız olacağı için kamera üzeri bir shotgun mikrofon rahatlıkla işinizi görür. Misafirler gelip mekan canlanmaya başladıkça sıra dışı tüm detayları yakalamaya çalışın. Düğün arabasının gelişi, geleneksel ögeler, ailelerin reaksiyonları harika bir videonun başlangıcı olacaktır.

Son Tavsiyeler

Zaman içinde kendi yöntem ve bakış aşınız videonuzu şekillendirmeye başlayacak. Yine de iyi bir başlangıç için bilmeniz gereken basit kurallar var. Günün erken saatlerinden itibaren kullanacağınız ışıkları güvenli bir alana alın. Kabloları bantladıktan sonra ışıkların kafalarını çıkarıp ihtiyaç halinde hemen alabileceğiniz yakın bir mesafede tutun. İlk çekim yapacağınız yere önden tripodunuzu kurarak orada oluşabilecek kalabalığı önleyin. Geniş açı kullandığınızda herkes ayaktayken bile görüntüleyebileceğiniz bir yer bulun ve o alanın size ayrılmasını sağlayın. Gelinin alana girdiği andan çıktığı ana kadar daima onu çeken bir kameranız olsun. Gelin ve damadın aile yakınlarından yeteri kadar detay almayı unutmayın. Mekanın giriş kısmında röportaj için bir yer belirleyin ve aile yakınlarından mutlu hikayeler almaya çalışın.




ABONE OL

Ürün ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşın.

Telefon
WhatsApp
Instagram